Колеги клемите на соленоида имат ли някакъв поляритет, в смисъл има ли строго определени + и - или да ги вързвам както ми падне ??? На соленоида до едната клема пише "0", а до другата "1"... Пък на кабелите за него няма никакви обозначения ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за соленоида на вариатора за 8V
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от The_GameУтре мога да ти снимам моя как е вързан ? Ако искаш.
Първоначално публикувано от XaBu4koАма ти кво си го правил това животно ?!?!?!?!Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
Thank you, VFTI, thank you!
Comment
-
...на мен все ми се струва, че няма значение как ще вържеш соленоида. Все пак това е просто една бобинка, която създава магнитно поле и издърпва плунжерчето на соленоида за да отвори маслената магистрала към вариатора, когато се подаде импулс от ЕКУ'то. Най-лесния начин да провериш е, като вържеш соленоида направо към клемите на акумулатора. Мисля, че както и да го вържеш, соленоида все ще включва.
После чакаме да се похвалиш!
AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Хахах какъв е тоя подпис бре :P
Иначе до къде стигна с алфичката :P :PAlfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTIХахах какъв е тоя подпис бре :P
Иначе до къде стигна с алфичката :P :P
Подписа е най-малкото, което мога да направя :P А иначе ако не изникне нещо този уикенд очаквам да й чуя гласчето на любовницатаБивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
Thank you, VFTI, thank you!
Comment
-
Първоначално публикувано от anthonyНа мен ми казаха. че тракането което се чува от двигателя идвало от същият този селеноид. Възможно ли е? Единственото което се забелязва край него е. че е омаслен.AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
И аз от доста време насам все се каня да питам за този теч на масло но все не намирам време. Какво трябва да се смени за да спре тоя теч, че като гледам хич не е малък при мен. Мисля си, че е някакво уплатнение но не съм сигурен! Я сега видях, че колегата е от Търговище. Ако си намерил решение за теча можеш да го споделиш. Иначе забелязвам, че доста Алфи станаха в Търговище. Туку виж скоро време някоя среща да си организирамеAlfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.
Comment
-
Първоначално публикувано от volkanИ аз от доста време насам все се каня да питам за този теч на масло но все не намирам време. Какво трябва да се смени за да спре тоя теч, че като гледам хич не е малък при мен. Мисля си, че е някакво уплатнение но не съм сигурен! Я сега видях, че колегата е от Търговище. Ако си намерил решение за теча можеш да го споделиш. Иначе забелязвам, че доста Алфи станаха в Търговище. Туку виж скоро време някоя среща да си организираме
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment